Novi WinAmp 5.8 je tu

Matej Huš

20. okt 2018 ob 18:47:13

Po več kot štirih letih je naposled izšla nova verzija priljubljenega predvajalnika glasbe Winamp. Nova verzija nosi oznako 5.8. Po internetu so se razne beta in pobegle inačice valjale že dlje časa, zato je Radionomy (ki je Winamp kupil od AOL-a) objavil uradno, prečiščeno verzijo, da ne bi ljudje tvegali z nepreverjenimi. S tem je Winamp dobil verzijo, ki podpira Windows 8.1 in 10.

Ob tem velja poudariti, da ne gre za aktiven projekt. Winamp 5.8 je sveža verzija, ki pa se ne bo več razvijala in je namenjena bolj promocije prihodnje inkarnacije Winamp, ki pride leta 2019. Kaj je novega v verziji 5.8? Podpora za Windows Audio Output plug-in (WASAPI), dodana podpora za Windows 8.1 in 10, možnost izklopa podpore za video, podpora za ENUMPLAYLISTS v ukazni vrstici in cel kup popravkov.

Prihodnje leto bo Winamp dobil povsem novo preobleko. Iz predvajalnika MP3-jev in sorodnih datotek se bo prelevil v organizator vseh možnih virov glasbe, od pretočnih storitev do lokalnih datotek, o čemer smo že pisali.