Bitcoin znova nad 7.500 USD

Dare Hriberšek

23. jul 2018 ob 16:07:29

Za največjo kriptovaluto je najbolj uspešen teden od začetka letošnjega aprila. V grobem se je njena vrednost v zadnjih sedmih dneh povečala za petino - samo včeraj za 5 % - in na današnjem trgovanju že presegla vrednost 7,770 ameriških dolarjev, kar je največ od letošnjega 23. maja. Minuli teden je bil poln optimizma tudi za druge, denimo Riplle, Ethereum in Litecoin, ki so prav tako beležili rast in jo večinoma zadržali tudi preko konca tedna in današnjega trgovanja.

Kot si poskok razlagajo analitiki, gre najverjetneje za množično umikanje vlagateljev iz drugih kriptovalut in vlaganje v tiste bolj prepoznavne. Večina jih celo napoveduje novi bikovski trend, če se bo bitcoinu uspelo prebiti prek nove magične meje 8000 USD. V tem primeru bi lahko vrednost v relativno kratkem času dosegla tudi znamko 10.000 USD, posledično pa bo za sabo verjetno potegnila tudi vrednosti nekaterih drugih valut.

Je pa vrednost bitcoina še vedno daleč pod svojim vrhom iz lanskega leta, ko je ta sredi globalne kriptovalutne vročice segel tudi preko vrednosti 20.000 USD.