Raketa Ariane 5 po poldrugem desetletju prvič zatajila

Matej Huš

27. jan 2018 ob 10:14:45

Ena najzanesljivejših raket Ariane 5, ki vse od leta 2002 na 82 poletih ni doživela neuspeha pri prevozu tovora v vesolje, je ta teden zatajila. V sredo ponoči so z izstrelišča Kourou v Francoski Gvajani v orbito poslali raketo, ki je prevažala telekomunikacijski satelit SES-14 istoimenskega podjetja in Eutelsatov Al Yah 3. Deset minut po vzletu so izgubili stik z raketo in sprva je kazalo, da je tovor izgubljen. Čez nekaj ur pa so ponovno uspeli vzpostaviti stik z obema satelitoma in nosilno raketo. Satelita sta približno na pravi višini za geosinhrono orbito, saj ju je raketa pravilno odvrgla v prenosno orbito s perigejem 232 kilometrov in apogejem 43.200 kilometrov, a krožita z napačno inklinacijo 20°.

Prvič so stik z Ariane 5 izgubili takoj po sprožitvi druge stopnje rakete, zato telemetrije o tej stopnji nimajo v celoti. Oba satelita sta se uspela ločiti od rakete, ki je očitno letela v napačno smer. V Evropski vesoljski agenciji skopo pojasnjujejo, da se je zgodil odmik od načrtovane trajektorije, kar seveda vemo. Dodajajo, da sta satelita v stabilni orbiti, torej ne bosta nikamor padla, a sedaj ju bo treba premakniti v pravilno orbito. Medtem sta preiskavi sprožila tako Arianespace kakor Evropska vesoljska agencija. Na izstrelišču Kourou sicer ni pričakovati kakršnikoli zamud pri naslednjih načrtovanih izstrelitvah. Prva bo že 1. marca, ko bodo v vesolje poslali štiri satelite O3b.

Iz SES so sporočili, da bodo zaradi incidenta potrebovali dodatne štiri tedne, da se SES-14 prestavi v pravilno orbito (47,5 zahodno). SES-14 ima električni pogonski sistem, ki je počasen, a zelo varčen. Po prvotnem načrtu bi moral primerno orbito zasesti julija, sedaj pa jo bo avgusta. Deloval bo 15 let. Al Yah 3 ima tudi konvencionalen kemični potisni sistem s hidrazinom, zato se premika hitreje, a je bolj omejen. Eutelsat in Yahsat, ki je sodeloval pri satelitu, vseeno zagotavljata, da bo satelit našel pravo mesto.

Vsi sateliti imajo določene zaloge goriva, ki so namenjene popravljanju orbite med načrtovano življenjsko dobo. Medtem ko SES zagotavlja, da bo SES-14 še vedno dosegel predvideno starost, so v Eutelsatu previdnejši.