OnePlus 5T je tu

Matej Huš

17. nov 2017 ob 08:56:52

OnePlus je predstavil svoj najnovejši telefon višjega razreda, ki se letos imenuje OnePlus 5T in predstavlja naslednika OnePlus 5. Največja sprememba je že zunanji videz, saj je OnePlus 5T prenovil sprednjo stran in prinesel res tanke robove ob zaslonu. Čitalnik prstnega odtisa je po novem na zadnji strani, za navigacijo pa uporabljamo le še programske gumbe. Vse to je dandanes že precej standardno.

Zaslon po diagonali meri 6 palcev in zmore prikazovati ločljivost 2160 x 1080 v razmerju 18:9, kar prinese gostoto točk 401 ppi. Zaslon je AMOLED, torej Samsungov. Kljub pol palca daljši diagonali kakor v predhodniku telefon fizično ni večji. S sprednje strani so pač leteli fizični gumbi, tanjši so tudi robovi. Zadnja stran je aluminijasta, kar je elegantno, predvsem pa bolj trpežno od stekla, ki so ga začeli uporabljati v Samsungu in Applu. Telefon je na voljo le v črni barvi.

V notranjosti najdemo Qualcommov Snapdragon 835, 6 GB pomnilnika, 64 GB flasha (obeh je lahko tudi dvakrat več), 3300-mAh baterijo, dve zadnji kameri s 16 oziroma 20 milijoni točk, sprednjo kamero s 16 milijoni točk in - priključek za slušalke. Zadnji kameri nista širokokotna in tele, kot je to v navadi, temveč je druga namenjena fotografiranju v slabi osvetlitvi. Reže za microSD ni, prav tako telefon ne omogoča brezžičnega polnjenja, ima pa dve ležišči za nanoSIM. Telefon poganja Android 7.1 in OnePlus OxygenOS. Ima tudi možnost odklepa s prepoznavanjem obraza.

Glavna prednost novega telefona pa je cena. Čeprav po specifikacijah konkurira iPhonu X in najnovejšemu Samsungu, stane le 500 evrov v 64-GB verziji. To pa utegne biti že odločilna razlika.