Napad na države v razvoju: Instagram boste lahko uporabljali tudi brez internetne povezave

Nina Perovič

19. apr 2017 ob 16:43:18

Facebookov Instagram bo v kratkem dobil novo funkcionalnost, ki jo sicer že ponuja večina konkurentov. Večino funkcij aplikacije boste sedaj lahko uporabljali tudi brez internetne povezave. Trenutno je offline različica Instagrama na voljo le za Android naprave, razvijalci pa razmišljajo že o iOS različici.

Kaj to pomeni v praksi?
Uporabniki bodo sedaj lahko videli vse predhodno naloženo vsebino, lahko bodo komentirali slike, jih všečkali in shranjevali vsebino. Vse pa se bo izvršilo, ko bo ponovno vzpostavljena internetna povezava. Brez te bo vidna vsa vsebina profilov, ki so bili predhodno že obiskani.

Podobno funkcionalnost so uvedli že pri WatsAppu (tudi v lastništvu Facebooka), ki omogoča pisanje sporočil brez internetne povezave. Napisana sporočila pa aplikacija avtomatično pošlje ob ponovni vzpostavitvi povezave.

Napad na države v razvoju
Facebook z offline funkcionalnostjo cilja predvsem na uporabnike iz držav s slabo informacijsko infrastrukturo. Oziroma po domače, cilja na uporabnike, ki nimajo dostopa do hitrih internetnih povezav. In takih uprabnikov ima Instagram ogromno. Kar 80 odstotkov od skupno 600 milijonov uporabnkov ni Američanov.