Samsungov drugi zapestni poizkus: Gear Fit 2

Matej Huš

4. jun 2016 ob 07:56:30

Dobri dve leti po izidu Gear Fita, iz katerih po velikih obljubah potem na trgu ni bilo kaj dosti, je Samsung pripravil Gear Fit 2. Na prvi pogled je zelo podoben predhodniku, je pa nekoliko cenejši, bolj ergonomičen in z dodatnimi funkcijami, s katerimi Samsung nagovarja kupce.

Gear Fit 2 ima 1,5-pačni AMOLED-zaslon in ukrivljen dizajn, s čimer se bolje prilega zapestju. Sicer sama oblika ni bistveno drugačna, le nekoliko daljši in skoraj dvakrat širši zaslon ima. Ta je sedaj bistveno preglednejši, tako da si lahko vse karakteristike pogledamo na zaslonu brez zvijanja in upogibanja roke. Poganja ga dvojedrni Exynos 3250 z 1 GHz, 512 MB pomnilnika in baterija s kapaciteto 200 mAh, kar naj bi zadostovalo za tri do štiri dni uporabe. Novosti od prve verzije so čip za GPS in samodejna prepoznava določenih aktivnosti (npr. teka).

Kot je bilo pričakovati, Gear Fit 2 meri korake, spanje, različne aktivnosti in srčni utrip. Poleg tega je sinhroniziran s pametnim telefonom (a žal le z Androidom), tako da pokaže obvestila s telefona tudi na svojem zaslonu. Da nam med tekom ne bi bilo dolgčas, se je Samsung povezal s Spotifyjem. Na napravo lahko hranimo do 4 GB glasbe, uporabimo povezavo prek Bluetootha s telefonom ali pa predvajamo glasbo prek Spotifyja.

Gear Fit 2 stane 180 dolarjev, kar je deset odstotkov manj, kot je ob izidu stal prvotni Gear Fit.