Office 2016 bo prispel 22. septembra

Matej Huš

26. avg 2015 ob 14:33:07

Medtem ko je Office 2016 za uporabnike Macov že na voljo, bo verzija za uporabnike Windows izšla 22. septembra, kažejo dokumenti, ki so Microsoftu oziroma partnerjem pobegnili na internet. Tedaj bosta izšli verziji za domače uporabnike in Pro, medtem ko bo treba na Enterprise še nekoliko počakati, a ne dlje kot do konca leta. Cene bodo podobne kot v verziji 2013, in sicer bo verzija Home & Student stala okrog 140 evrov, Home & Business pa okrog 240 evrov.

Office 2016 bo za razliko od ostalih velikih verzij le evolucijska nadgradnja. Pričakujemo boljšo integracijo z OneDrive za lažje sourejanje dokumentov več uporabnikov (npr. Real Time Typing), Smart Applications in posodobljeno vizualno temo, ki bo poenotena med vsemi platformami (Windows, Mac, Android, iOS). Prav možnost sočasnega urejanja več uporabnikov, ki jo spletne izdaje pisarniških paketov poznajo že nekaj časa, bo za namizni paket premierna. Dolgo pot je prehodila tudi asistentka, saj se je Sponka v dveh desetletjih razvila do Cortane. Samo jedro Officea pa ostaja enako kot v verziji 2013.

Prav tako bo do konca leta izšla tudi nova verzija Office 365 E5, ki nadomešča E4, in Skype for Business. E4 vsebuje poln pisarniški paket Office, Exchange, SharePoint, Skype for Business, Business Intelligence in Rights Management. E5 bo imel nadgrajeno integracijo PBX ter izboljšana orodja za analitiko in varnost.