Samsung predstavil Galaxy Alpha s kovinskim ohišjem

Matej Huš

13. avg 2014 ob 22:54:56

Samsung je predstavil nov Galaxy Alpha, ki bo prinesel popolnoma drugačen dizajn od trenutnih galaxyjev. Medtem ko je bila doslej glavnina poudarka na specifikacijah in so bile komponente zložene v plastiko, je Galaxy Alpha na prvo mesto postavil dizajn in se odel v kovinsko ohišje.

Če pogledamo specifikacije, vidimo, da Galaxy Alpha v nobeni kategoriji ni najboljši. Ima soliden 4,7-palčni zaslon AMOLED z ločljivostjo 1280 x 720 (to znese 312 ppi), osemjedrni procesor (štirikrat 1,8 GHz in štirikrat 1,3 GHz), 2 GB pomnilnika, 32 GB kapacitete, dve kameri (12 in 2,1 milijona točk) ter vso klasično povezljivost (Wi-Fi, Bluetooth 4.0, LTE, USB 2.0, NFC). Prepoznava tudi prstne odtise. Nima pa na primer reže microSD, ki pa ob vgrajenih 32 GB ni tako zelo nujna. Operacijski sistem je najnovejši Android.

Zelo spodobne specifikacije, a noben presežek. Kar mu tu zmanjka, želi Samsung nadoknaditi z dizajnom - Korejci se očitno učijo od Appla. Naprava v debelino meri vsega 7 mm, kar sicer pomeni, da je baterija s kapaciteto 1860 mAh precej skromna. Takoj pa opazimo kovinsko ohišje in lepo zaobljene robove. Žal je kovinski le sprednji del, medtem ko je zadnji pokrov iz povsem enake plastike kakor pri Galaxyju S5 - tu torej Appla še niso prekopirali.

Uradnih podatkov o ceni še ni, ga pa v Veliki Britaniji ponujajo po 500 funtov v prednaročilu. Na voljo bo v črni, beli, zlati, srebrni in modri barvi.