Naslednik HTC One bo imel dve kameri

Matej Huš

12. mar 2014 ob 11:07:13

Dve kameri dandanes nista nič neobičajnega na mobilnih telefonih, zato kar takoj povejmo, da gre za dve kameri na isti strani, ki gledata v isto smer. Nekaj takšnega je HTC poizkušal že leta 2011 s svojim HTC EVO 3D, pa so bili rezultati precej klavrni. To pot bo drugače, zatrjujejo.

Kakšen bo HTC One 2014, vidimo v reklami avstralskega operaterja Telstra, ki mu je malo prehitro ušla na internet. Telefon bo ime dve kameri, ki bosta namenjeni 3D-učinkom na fotografijah in videoposnetkih. Poleg teh bosta omogočili izbiro fokusa na fotografiji in efekte bokeh.

Omenjene funkcionalnosti niso novost, a jih je konkurenca doslej realizirala na drugačen način. Nokiina aplikacija Refocus omogoča enostavno spreminjanje gorišča, uporabljajo pa jo vsi pametnejši med telefoni ( Galaxy S5, Sony Xperia Z2, LG G Pro 2 idr.) Večinoma je zanje poskrbela kar ena kamera, ki je posnela večje število zaporednih posnetkov v kratkem času, pri čemer je spreminjala goriščno razdaljo. To je bilo manj uporabno, če so se predmeti na fotografiji hitro gibali.

Kaj dosti drugega o HTC One 2014 ni znano. Vemo le, da bo imel dvojni LED-fleš, 5-palčni zaslon z ločljivostjo 1080p, zvočnike BoomSound. V Avstraliji bo stal 840 dolarjev, kar je okrog 550 evrov. Sicer pa bomo vse izvedeli čez dva tedna.