Tudi Apple pripravlja ukrivljen telefon

Matej Huš

11. nov 2013 ob 22:07:27

Prvi je bil Samsung z Galaxyjem Round, sledil je LG z G Flexom. S tema novostma so med potrošnike dokončno prispeli ukrivljeni telefoni, zato bo svoj lonček pristavil tudi Apple. Vsaj tako pravijo neuradne, a zanesljive informacije iz Cupertina.

Kot piše Bloomberg, Apple razvija dva nova dizajna priljubljenega iPhona, ki bosta upognjena. Imela bosta večja zaslona z diagonalo 4,7 oziroma 5,5 palca, ki bosta ukrivljena navzdol, torej bosta štrlela čez rob. Spomnimo, LG-jev in Samsungov telefon imata konveksno upognjen zaslon, eden po horizontali drugi po vertikali, a ne sega čez rob. V Applu se seveda še lahko marsikaj spremeni, saj dizajn še ni končan. Telefona naj bi bila naprodaj prihodnje leto v tretjem četrtletju. Nova serija iPhonov naj bi prihodnje leto imela še senzor za zaznavo jakosti dotika, tako da bo naprava ločila med krepkim in lahkim dotikom. Podrobnosti še niso znane, uradnih komentarjev iz Appla pa ni.

Zanimivo je, da je Apple očitno dokončno prelomil s strategijo izdajanja enega modela. Letos sta izšla iPhone 5S in 5C, a se dražji prodaja precej bolje od cenejšega modela. Povpraševanje po slednjem je tako nizko, da so morali znižati proizvodnjo. Seveda razlika ni le v velikosti zaslona, ampak tudi v tehničnih zmožnostih.