Brezplačna delavnica Mozilla Webmaker v Sloveniji

Matjaž Horvat

7. nov 2013 ob 10:16:30

Si želiš narediti spletno stran, pa ne veš niti kako bi začel? Imaš noro idejo za startup, vendar si popoln začetnik? Če bereš Slo-Tech, je odgovor na obe dve vprašanji najverjetneje ne. Zato se poraja tretje: zakaj sprašujem neumnosti? Potrpi, bralec: do konca novice je samo še 220 besed. In na koncu ti bo vse jasno.

Mozilla je eno izmed redkih podjetij, ki si iskreno prizadeva za odprt, dostopen in brezplačen splet (zato jo boš zaman iskal med poslušnimi sodelavci programa nadzora Prism). Za dosego tega cilja razvija različne tehnološke rešitve (npr. Firefox), vendar so zanj potrebni tudi ustvarjalci, ki pa jih je še vedno bistveno manj kot uporabnikov. Zato se je Mozilla lotila projekta Webmaker, s katerim želi na milijone uporabnikov naučiti spletnih veščin in jih spremeniti v ustvarjalce. Še vedno nič jasno? Beri dalje.

Pod okriljem Webmakerja potekajo brezplačne delavnice po vsem svetu, ki jih je doslej vodilo preko 10.000 mentorjev, razvili pa so tudi zabavna orodja, ki začetnikom pomagajo razumeti, kako splet deluje. Mozilla Space Novo mesto (Podbreznik 15, Novo mesto) bo v soboto, 30. novembra, ob 10:00 uri gostil prvo delavnico Mozilla Webmaker v Sloveniji. Delavnica bo potekala v sklopu European Code Weeka in je brezplačna, zaradi lažje organizacije ter omejenega števila prostih mest pa se je na dogodek potrebno prijaviti.

In tukaj prideš na vrsto ti. Pripelji sošolko, da je ne boš samo prek Facebooka pecal. Ali pa mamo, s katero se premalo družiš. Star fotr bo sigurno za! Tete, strici in otroci so prav tako zelo zaželeni. Samo da je dobra volja. In če se le da, naj imajo s sabo prenosnike.