Half Life 3 je zaščitena znamka

Primož Resman

4. okt 2013 ob 15:32:55

Vse kaže, da se bo Half Life 3 končno zgodil. Prvi Half Life je izid doživel že daljnega novembra leta 1998, torej pred skoraj 15 letii. Leta 2003 je na E3 sledila predstavitev Half Life 2, ki je na police prispel jeseni 2004. Kmalu so na svež pogon Source predelali še zgodbo iz prvega Half Life (brez dodatnih vsebin), medtem ko je nadaljevanja, Half Life 2: Episode One izšel poleti 2006. Jeseni 2007 je sledil drug del trilogije, Half Life 2: Episode 2, a o tretjem delu še vedno ni ne sluha, ne duha.

A zato smo dobili prve resnejše znake, da obstaja Half Life 3. Prav takšno tržno znamko je Valve v povezavi z računalniško igro registriral 29. septembra pri Evropski Uniji. Že leta 2007 so povedali, da Half Life 2: Episode 3 ne bo zadnji del serije (čeprav do Episode 3 sploh še ni prišlo), torej Half Life 3 načeloma ne bi smel biti takšno presenečenje.

Lahko se izgovarjamo, da gre le za tržno znamko, torej za ščitenje intelektualne lastnine, ne pa za dejanski razvoj igre. Vse to je bilo možno do včeraj, ko so ponesreči pri Valve odprli svoj sledilnik hroščev, na katerem je bilo mogoče opaziti projekt Half Life 3 (in Left 4 Dead 3). Half Life 3 bi bil lahko torej res resničen. Skupaj z najavami okrog SteamOS, škatlic z njim ter Steam Controlerja so nekateri špekulirali, da bi SteamOS oz. nasploh Steam za Linux veliko število uporabnikov dobil z najavo, da Valve pripravlja Half Life 3 ter da bo ta na PC-jih ekskluziven prav za Linux. Kako se bo vse to izteklo, bo seveda pokazal čas, a zaenkrat imajo navdušenci nad serijo Half Life vsaj nekaj upanja, da se Gordon Freeman vrača.