Microsoft ponuja Surface RT šolam

Mandi

19. jun 2013 ob 22:34:01

Od aprila, ko smo nazadnje pisali o slabi prodaji Microsoftovih cenejših (Windows RT) tablic, se stanje žal ni kaj dosti izboljšalo. Microsoft je vmes sicer skušal pomagati s splavitvijo na dodatnih trgih, posebnimi ponudbami (zlasti zastonj tipkovnico) ter popravkom 8.1 z vključenim Outlook mail klientom (privzeti klient naj bi bil velik vir nejevolje za poslovne uporabnike, ob dejstvu, da se naprava ne zna povezati v AD domeno). V prihodnje se obeta še cenitev licenc za Okna 8 za 35-40% (zanimivo, Googlu medtem pred Evropsko komisijo očitajo, da svoj Android ponuja po "dumpinški ceni"), kar naj bi omogočilo prihod novih tablic za okoli 300 dolarjev oz. prenosnikov za 500. Proizvajalci vseeno ostajajo previdni, potrošniki pa tudi.

Podjetje se je zdaj odločilo razdeliti znatni kupček neprodanih RT-jev med akademike, ter (tako upajo) šolarje. Med prisotne na konferenci ameriškega društva za promocijo tehnologije v izobraževanju (ISTE, začne se v ponedeljek) naj bi razdelili 10 tisoč brezplačnih Surfacov ter celo ponujali zastonj izobraževanja in privajanja na napravo. Istočasno bo štartala tudi posebna akcija za srednje in visoke šole, po kateri bodo tako profesorji kot učenci upravičeni do nakupa Surface RT tablice za vsega 199 dolarjev (+50 oz. 90 za slabšo oz. boljšo tipkovnico). Redna cena ostaja 499 dolarjev brez tipkovnice. Ponudba je brez omejitev, minimalnih količin in na voljo v večini držav, kjer se RT že prodaja - nam najbližje denimo v sosednjih Avstriji oz. Italiji, v Sloveniji seveda ne. Edino naročiti bo potrebno do konca avgusta.

To naj bi torej spraznilo police. A obenem Microsoft ne misli obupati nad znamko RT. Jeseni naj bi celo predstavili dva nova, osvežena Surface RT modela - enega s prihajočim Qualcomm Snapdragon 800 procesorjem, ter še enega z nViidiino Tegro - morda trojko, ki poganja zdajšnji model, morda pa prihajočo štirko ("Wayne").123