Yahoo si ogleduje Hulu

Matej Huš

26. maj 2013 ob 22:39:04

Le nekaj dni po najavi 1,1-milijardnega nakupa Tumblrja je Yahoo objavil novo prevzemno namero. Začeli so si ogledovati podjetje Hulu, ki na ameriškem trgu omogoča distribuiranje in predvajanje video vsebin po izbiri.

Pri tem Yahoo še zdaleč ni edini snubec za to podjetje. Poleg njega se za nakup zanimajo še Directv, Time Warner Cable, William Morris Endeavor in PE backer Silverlake, KKR, Guggenheim Digital ali The Chernin Group. Že v začetku tega meseca sta se Yahoojeva izvršna direktorica in operativni direktor sestala s predstavniki podjetja, kjer so si ogledali poslovanje in razpravljali o morebitnem prevzemu. Yahoo je namreč poizkusil kupiti tudi video stran Dailymotion, a je takrat francoska vlada prodajo preprečila. Zato sedaj Yahoo poizkuša s Hulujem. O ceni seveda še ni podatkov. Hulu se je leta 2011 poizkusil prodati za dve milijardi dolarjev, a zanimanja ni bilo. Prva letošnja ponudba je znašala 500 milijonov dolarjev, konkurenca pa ji bo bržkone še nekoliko zvišala.

Yahoojeva prevzemna namera je zanimiva zato, ker podjetje s tem kaže željo po spreminjanju svojih prioritet. Iz tipično spletnega podjetja nastaja pod taktiro Marisse Mayer novo podjetje z novimi usmeritvami. Ena izmed njih so tudi klasični mediji.