Googlov novi telefon razprodan v minutah po odprtju trgovin

antonija

16. nov 2012 ob 00:12:28

Včeraj, 13. novembra je Google v svoji spletni trgovni Google Play v izbranih državah začel s prodajo svojega najnovejšega telefona Google Nexus 4. Po poročanjih je v Avstraliji 16GB različica pošla v vsega 22 minutah, 8GB različica pa je bila na voljo skoraj dve uri. V Veliki Britaniji in ZDA je zaloga pošla še hitreje, saj je že nekaj minut po začetku prodaje po Twitterju zakrožila novica, da telefona ni več na zalogi. Navala kupcev niso zdržali niti strežniki spletnega velikana, saj je mnoge kupce na spletni strani pričakalo obvestilo o napaki.

Hkrati z Nexusom 4 se je začela tudi prodaja Googlove 10 plačne tablice Google Nexus 10. Zaloga le-te je v spletni trgovini zdržala več ur za 32GB izvedenko, 16GB pa naj bi v nekaterih državah še vedno bila na voljo.

Nexus 4 in Nexus 10 sta prvi napravi na katerih teče najnovejša verzija androida 4.2, ki še vedno nosi oznako Jelly Bean. Nova programska oprema prinaša veliko novosti, med odmevnejšimi omenimo podporo več uporabnikom in "Photo Sphere", oziroma možnost zajemanja panoramskega posneta, ter seveda za razliko od konkurence delujoče zemljevide. Podrobnejši seznam novosti je na voljo na Googlovi strani. Takoj po začetku prodaje štirice in desetice je Google objavil še nadgradnjo operacijskega sistema na najnovejšo verzijo za telefon Google Galaxy Nexus in njihovo 7 palčno tablico, Google Nexus 7.

Google je zdaj zaokrožil svojo ponudbo mobilnih naprav; pametni telefon ki se po strojnih lastnostih kosa z najboljšimi, stane pa približno polovico manj; 7 palčno tablico ki se za med prodaja že od letošnjega julija, pred kratkim pa je za isto ceno dobila nadgradnjo pomnilnika in 3G povezljivost; 10 palčno tablico, ki v strojnih lastnostih prekaša tudi applovega favorita.

Ali smo po vseh letih končno dobili iKillerja?