V Kiberpipi ta teden: iščemo nove sodelavce + veliko stvari

Tea Čaj

22. okt 2012 ob 19:13:40

Ta teden malo drugače; za začetek s povabilom k sodelovanju. Kiberpipa trenutno aktivno išče nove sodelavce - programerje z ljubeznijo do odprte kode, intermedijske umetnike vseh vrst, DIY entuziaste. Če se najdete v kateri od teh vlog, oziroma vas vsaj malo zanima, vas prosimo za prijavo na e-poštni naslov maja@kiberpipa.org, do konca meseca.


Od torka do četrtka bomo čez dan (od 12h do 19h) na 13. Študentski areni na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Najdeš nas na Eko otoku, kjer bomo skupaj z društvom Duh Časa izvajali servisiranje in reciklažo odsluženih računalnikov. Iz zbranih računalniških komponent bomo sestavljali računalnike, jih opremljali z brezplačnim odprtokodnim sistemom Ubuntu GNU/Linux, ter jih na koncu predali Zavodu Študentska svetovalnica, ki bo računalnike podaril socialno ogroženim dijakom in študentom. V torek ob 17h bo potekala tudi delavnica Strojna oprema: cel žur (hardware za punce), kjer bo Monika Pocrnjić razkrila sestavo in delovanje posameznih komponent računalnika. Ta je pridržana dekletom, sicer pa ste ne Eko otok vljudno vabljeni prav vsi.

Redni program sicer teče po ustaljenih tirih. V torek ob 19h vam bo Slo-Techov David Klasinc (BigWhale) razložil, zakaj bo Ubuntu 12.10 najboljši operacijski sistem v galaksiji. Za njim bo Luka Napotnik pokazal, kako ga še za malenkost izboljšati, s prehodom z Ubuntu Unity na Gnome Shell.

V sredo ob 19h imate ljubitelji spletnih tehnologij na voljo dve izbiri: v Oli's pubu na Šmartinski cesti 106 v Ljubljani bo prvo srečanje Python programerjev (Ljubljana Python Meetup), s pestrim programom in 31 različnimi pivi v ponudbi. Istočasno bodo v kleti na Kersnikovi na sporedu standardne Spletne urice. Tokrat vam bo Miha Hribar predstavil svoje izkušnje pri oblikovanju programskih vmesnikov (API-jev).

Za konec bomo v četrtek v organizaciji društva Študentov kognitivnih znanosti gostili 6. dogodek v okviru cikla Hvala za nevrone. Aljoša Kravanja, diplomirani filozof in mladi raziskovalec na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, ter Dr. Sašo Dolenc, fizik in filozof, ustanovitelj in odgovorni urednik Kvarkadabre, bosta razpravljala o tem, kako na kar najboljši način združiti naravoslovno in humanistično znanje ter tako postati čimbolj zaposljiv študent / diplomant.

Vljudno vabljeni!