Netflix krade

Mandi

22. okt 2012 ob 19:12:40

Še ena iz analov big copyrighta: Netflix je minuli teden začel s ponudbo svoje rešitve za video za zahtevo (Netflix Watch Instantly) na Švedskem, Norveškem, Danskem in na Finskem, vsak dan v še eni državi. Cena je ugodna - 79 kron na mesec npr. na Danskem, kar je dobrih 9€. A zgleda, da to ni dovolj za plačilo profesionalnih prevodov v domači jezik, saj npr. nekateri Finci poročajo, da so podnapise pograbili (beri: ukradli) kar z lokalnega portala za ljubitelje filmov.

Poročila ne temeljijo na neki temeljiti analizi teksta, ampak na preprostem dejstvu, da so iz podnapisov pozabili pobrisati "creditse". V izhodni špici filma se zato za kratek čas pojavi napis "Ta podnapis smo pripravili člani spletne skupnosti WWW.DIVXFINLAND.ORG" (prev. p.).

Nekoliko dvolična poteza za podjetje, ki se javno hvali s tem, da so kot prvi nas svetu uspeli premagati zlobne pirate (po količini mesečnega mrežnega prometa).

No, nas pa zanima predvsem, kdaj bo tudi naše gore list lahko začel plačevat za normalno internernetno televizijo. 9€ na mesec ni veliko, navsezadnje več pobere naša RTV.