Kindle Fire po treh mesecih že najbolj popularna Android tablica

Mandi

31. jan 2012 ob 11:30:33

Podjetje za mobilno analitiko Flurry je objavilo statistike dinamike trga Android tablic v zadnjih treh mesecih (nov 2011-jan 2012) in potrdilo izjemno prodajo tablice Kindle Fire. Njen tržni delež med Android tablicami je zrasel z 3% na 36% (oz. celo 38% po konkurenčni statistiki), medtem ko je dosedaj najbolj popularna družina Samsung Galaxy Tab hitro zgubila dvotretjinski delež in ima zdaj prav tako 36%. Ostanek delijo Motorola Xoom, Asus Transformer, Acer Iconia, Toshiba Thrive in kupček manjših proizvajalcev (7%). Lastniki kindla tudi kupujejo več plačljivih aplikacij, kar dva in polkrat toliko kot lastniki Galaxy-ja.

Amazon pravi, da so decembra razposlali kar štiri milijone enot, v celotnem zadnjem četrletju pa 6 milijonov enot ali 1 milijon več od pričakovanj. Naprava se torej zelo dobro prodaja kljub nekoliko slabšim strojnim specifikacijam (v bistvu ima isti hardware kot pol leta starejši BlackBerry Playbook) in ne najbolj gladkemu in odzivnemu vmesniku. Glavni prodajni točki naj bi pač bili nizka cena ($199 dolarjev) in široka izbira aplikacij, knjig, glasbe in filmov v Amazonovi spletni trgovini.

Androidov tržni delež se je v primerjavi s koncem leta 2010 zvišal z 29% na 39%, število tablic pa več kot podvojilo (10.7 → 26.8 milijonov enot). Apple še vedno vodi, s 15.4 milijona prodanimi kosi v zadnjih treh mesecih leta in iPadom 3 v polni proizvodnji (izid je napovedan za 3. april).

Go Aakesh!.