Motorola predstavila Droid Razr

Matej Huš

19. okt 2011 ob 06:37:00

Motorola je včeraj na novinarski konferenci predstavila nov telefon Droid Razr, ki združuje lastnosti dosedanje linije Droid in vitkost Razrja (izven ZDA se bo imenoval le Motorola RAZR). Telefon je debel le 7,1 mm, pokrivata pa ga kevlar in posebno steklo Corning Gorill, zaradi česar je odporen proti praskam.

Zaslon s Super AMOLED Advanced meri 4,3 palca in ločljivost qHD (960 x 540). V njem tiktaka dvojedrni procesor z 1,2 GHz, poganja pa ga Android 2.3.5 Gingerbread. V njem najdemo še 1 GB pomnilnika, kamero z osmimi megapiksli in podporo ločljivosti 1080p, sprednjo kamero, podporo omrežju 4G LTE ter bonbončke, kot sta oddaljeno brisanje in šifriranje. Povezljivost je omogočena z Bluetoothom 4.0. Kapaciteta naprava je 32 GB, enakomerno porazdeljena med vgrajeni pomnilnik in spominsko kartico microSD.

Programska oprema podpira urejanje dokumentov (Quickoffice), prenos večpredstavnostnih datotek z računalnika (Motocast), Webtop za funkcijo dockinga in Smart Actions za avtomatična opravila in optimizacijo izrabe baterije. Ta naj bi zdržala 12,5 ur pogovorov in 8,9 ur predvajanja videa.

Aparat bo dosegljiv prihodnji mesec po celem svetu. Za zdaj so znane cene za ZDA, kjer ga bo z dvoletno vezavo mogoče dobiti za 300 dolarjev.