Samsung naslednji teden predstavlja osveženi Galaxy S II

Mandi

27. avg 2011 ob 12:41:57

Samsung ima resda zvrhano mero težav s prodajo svojih naprav v Evropi, vendar če je verjeti dobro obveščenim v Evropskih pravnih in tehničnih krogih, stvari niti niso tako slabe. Nemško sodišče v Düsseldorfu, ki ga je Apple izbral zaradi sorazmerno ugodnega slovesa o reševanju zadev v prid nosilcev pravic intelektualne lastnine, bo naslednje in ključno zaslišanje obeh strani opravilo že čez slaba dva tedna. Po pričakovanjih naj bi prepoved prodaje Galaxy Pada 10.1 takrat padla, prav tako naj ne bi bila več na mizi vseevropska prepoved uvoza naprave. S primerom na Nizozemskem, kjer je sodišče trem Samsungovim zastopnikom naložilo, da do oktobra prilagodi svojo aplikacijo za pregledovanje slik, gre še bolje. Sodišče je že zavrnilo enega od treh spornih patentov ter za še enega reklo, da je po vsej verjetnosti neprimeren. Trenutno vse visi na preostalem patentu na "galerijo slik, ki jo uporabnik upravlja preko na dotik občutljivega zaslona", kar je v osnovi programski patent in ga bo zato lahko Samsung popravil programsko, hkrati pa ne zadeva naprav z Androidom 3.0. Pa četudi bi, bi se mu lahko Samsung izognil z uvozom skozi katero drugo državo članico EU, ker Apple patenta ni registriral pri znatnem deležu taistih držav. Nemalo ljudi je že komentiralo, da torej sploh ne gre za prepoved uvoza (ban) in da je ta beseda po medijih zaokrožila predvsem zaradi spretne PR kampanje Jabolčnih.

Kakorkoli že, Samsung nadaljuje z delom na svojih Android telefonih in 1.9. naj bi na mednarodnem sejmu elektronike v Berlinu predstavil osveženo različico popularnega telefona Samsung Galaxy S II. Po po neuradnih podatkih bo vključeval nekoliko večji 4.5-palčni Super AMOLED Plus zaslon, hitrejši 1.5GHz procesor in dodatno podporo za ameriški 4G standard LTE. Po izgledu naj bi ustrezal že predstavljenemu T-Mobilovemu Herculusu (na sliki). Med ostalimi novostmi lahko pričakujemo 7.7-palčni Galaxy Tab in pa tretjo inačico mobilnega telefona Wave.

Prav zanimivo bo videti, kako se bo novi Galaxy obnesel proti naslednji generaciji iPhonov (jeseni), in to tako pri uporabnikih kot za sodnimi vrati.