Ameriška univerza za študente nabavila 1000 Galaxy Padov

Mandi

1. avg 2011 ob 21:54:17

Univerza v južnem Missisipiju in Samsung sta pripravila zanimiv pilotski program, v okviru katerega so za svoje študente zagotovili 1000 Galaxy Padov 10.1 z prednaloženim 3.1 Honeycombom in kupom namenskih aplikacij. Med njimi je (zleda) plačljivi BlackBoard Mobile Learn, ki bo omogočal dostop do študijskega gradiva, e-učbenikov, urnika, oglasne deske in tudi dobljenih ocen. Na tiskovki (glej video), kjer je bil s svojim ameriškim vodstvom in močno PR ekipo seveda prisoten tudi Samsung, je bilo slišati precej besed o inoviranju in izkušnji za študente. Ta naj bi bila enaka ali celo boljša od zdajšnje kombinacije papirnega učenja in/ali prenosnika.

Za zdaj ni na voljo podatka, ali bodo ploščice delili kar zastonj (oz. bodo vračunani v šolnini) ali jih bodo morali študenti kupiti posebej, čeravno s popustom. Glavne prednosti tablice naj bi bile poleg dobrega zaslona in zmogljivega procesorja prav namenske aplikacije, ki bodo po besedah dekana na voljo celo v posebnih različicah za posamezne študijske predmete.

Zanimivo bo videti podatke po letu dni, predvsem v smislu, kako priročna je naprava za spremljanje predavanj (zapiski, zvočni zapiski?) ter potem za učenje (podčrtovanje, izpiski, ipd.). Posamezni študenti si že zdaj na veliko pomagajo z računalniki (nekateri tudi pri izpitu), tukaj pa imamo na voljo eksperiment z bistveno večjo populacijo.