Prvi jailbreak novega iOS 4.3.4 še terja vsakokratno povezavo z računalnikom

Matej Huš

18. jul 2011 ob 21:52:30

Po novi posodobitvi Applovega iOS, ki je zaprl slavno luknjo v pregledovalniku dokumentov PDF, prek katere je bilo mogoče izvesti jailbreak telefonov, so hekerji - sebe raje kličejo borci za pravico na lastnem telefonu poganjati poljubne aplikacije - postavljeni pred nov izziv. Zato so na svetlo potegnili že starejši PwnageTool in ga prilagodili na uspešen jailbreak tudi nove verzije iOS 4.3.4. Ta jailbreak je za zdaj še tethered.

Za uporabo je primeren kar PwnageTool 4.3.3, kateremu podtaknemo firmware za 4.3.4. Postopek deluje na vseh napravah razen na iPadu 2. Ni pa primeren za iphone, ki morajo biti tudi odklenjeni za uporabo v nepartnerskih omrežjih. Ti naj raje ostanejo na iOS 4.2.

Tethered seveda pomeni, da je treba napravo povezati z računalnikom in izvesti poseben zagon prek računalnika vsakokrat, ko naprava izgubi napajanje ali se kako drugače ponovno zažene. To je moteče, a bolje kot noben jailbreak. Zdaj seveda vsi čakajo, da kdo najde novo luknjo in omogoči untethered jailbreak.