Kmalu oglasi na Twitter.com

Mandi

10. jul 2011 ob 12:23:37

Twitter je letos spomladi praznoval pet let delovanje in istočasno začel resno razmišljati o monetarizaciji storitve. Z nakupom najbolj popularnega odjemalca Tweetdeck, zaostritvijo pogojev za izdelavo konkurenčnih odjemalcev in integracijo deljenja slik in drugih storitev so znatni delež uporabnikov spravili nazaj pod svojo streho, to poletje pa načrtujejo nov produkt "Promoted Tweets To Followers", ki bo podjetjem omogočil oglaševanje z vstavljanjem promocijskih twittov.

Twitti naj bi se prikazali le uporabnikom, ki že sledijo (followajo) oglaševalcu, npr. @CocaCola, @nokia ali @mercator_sl, kar bo povečalo učinkovitost oglasov (uporabnik je s sledenjem znamke že izkazal zanimanje zanjo) in hkrati omejilo spammanje časovnice. Oglas bo takoj po prijavi viden na vrhu časovnice, vendar naj tja ne bi bil pripet (sticky), ampak se bo mirno pomikal proti dnu s prihodom novih tvitov. Tak sistem že uporablja odjemalec HootSuite.

S tem bodo dopolnili obstoječi sistem "Promoted Tweet"-ov, ki se trenutno prikažejo le ob iskanju za določene ključne besede in jih zato znaten delež uporabnikov nikoli ne vidi. Tudi nov sistem oglasov je izredno nevsiljiv, seveda pa ni izključeno, da bo Twitter v prihodnosti dovolil bolj agresivno in dobičkonosno oglaševanje.

AdBlock lahko za zdaj ostane izklopljen.