Britanska policija aretirala domnevnega vodjo LulzSeca, ta trditve zavrača

Matej Huš

21. jun 2011 ob 17:38:15

Britanska policija je objavila, da so v Essexu aretirali 19-letnega Britanca, ki je povezan z nedavnimi napadi DoS in hekerskimi vdori v večje organizacije. Policisti iz enote za e-kriminal (PCeU) so potrdili, da je bila aretacija izvedena sinoči. Zaradi suma kršitve Computer Misuse Acta (zakon o zlorabi računalniške opreme) so preiskali hišo v Wickfordu v Essexu, kjer so zasegli vso računalniško opremo. PCeU-ju sta pomagala tudi lokalna esseška policija in s podatki še FBI.

Neuradno se govori, da je aretirani Britanec eden izmed vodij hekerske skupine LulzSec, ki zadnje čase seje strah in trepet po internetu. Napadali so Sony, CIA in FBI, če omenimo le največje podvige. V zadnjem času so postali precej bolj samozavestni, saj so se vedno bolj odprto hvalisali na Twitterju in napadali vedno pomembnejše ustanove. Bahali so se celo, da so vdrli v britanski popis prebivalstva in da pripravljajo podatke za objavo.

Dodatek: Na Twitterju pa so kmalu zatem zapisali, da aretirani Ryan ni povezan z LulzSec, razen da poganja strežnik IRC. Nikakor pa naj ne bi šlo za vodjo.