Zadnje aktivnosti LulzSec (2)

Mandi

14. jun 2011 ob 23:10:51

Lulzova ladja nadaljuje pomorsko ofenzivo na slabo zavarovane utrdbe interneta.

Polastili so se strežnika ameriškega senata in objavili konfiguracijo Apache spletnega strežnika ter polni seznam datotek na njem. Gor sicer ni nič pretresljivega - predstavitev dela zgornjega doma parlamenta in domače strani posameznih senatorjev. Bo pa sigurno ujezilo koga.

Poleg politikov so jo tokrat fasali tudi igričarji. Če uporabimo moderno izrazoslovje, so LulzSecovci uspeli neupravičeno vstopiti v strežnike razvijalskega in založniškega podjetja Bethesda Softworks, ki je verjetno najbolj znano po igri Fallout 3, trenutno pa imajo v delu Doom 4 in Prey 2. V objavi (rar, 15MB) nadete kopije podatkovnih baz in kup php kode, vključno z uporabniškimi imeni in gesli za pomembne dele sistema. Od baz so na voljo podatki o ponudbi novih delovnih mest, uradni blog podjetja, seznam naročnikov za igre Brink, Arcane in Rage (e-poštni naslovi, ne pa tudi gesla), ter pa baza podatkov, ki jim jo je posredoval ID software, s kupom povezav na (demo?) verzije njihovih preteklih uspešnic.

Pravkar (as we speak) so uspeli spražiti prijavni strežnik za popularno spletno MMORPG igro Eve online. Založnik je preko twitterja potrdil izpad, podatka o tem, kdaj bo igra spet na voljo, pa še ni.

Tretja tarča je avstralski Escapist magazine, ki med drugim izdaja popularno serijo video opisov iger "Zero Punctuation". Vanje naj bi sodeč po temu twittu usmerili "0.4% vse amunicije", kar po vsej verjetnosti pomeni, da stran bombardirajo z programom za testiranje varnostnih pomanjkljivosti, zlasti SQL injectionov. Podrobnosti še ni, je pa timing skrajno neprijeten, saj mnogi bralci nestrpno prikačujejo opis Duke Nukem Forever, tokrat zares.

Update: zdi se, da so se lotili tudi strežnikov igre League of Legends (LOL), popularnega klona Dote