EA zaključil leto z izgubo

Matej Huš

5. maj 2011 ob 20:06:00

Ameriški založnik računalniških iger Electronic Arts je objavil poslovne rezultate za fiskalno leto 2011, ki se je končalo 31. marca letos. Kljub izboljšanju poslovanja v zadnjem četrtletju, ki je bilo spet pozitivno, je na letni ravni skupina pridelala izgubo.

EA ostaja največji založnik iger na Zahodu za konzole in za osebne računalnike. Posebej zaradi nekaj uspešnic tega četrtletja, recimo Crysis 2, se je dobiček v zadnjem kvartalu v primerjavi z lanskim obdobjem povečal za 400 odstotkov na 150 milijonov dolarjev. Prihodki od prodaje so se prav tako povišali, in sicer z 850 na 995 milijonov dolarjev.

Vse to je ublažilo celoletno izgubo, ki je znašala 276 milijonov dolarjev. Še leto poprej je EA zabeležil 677 milijonov dolarjev izgube. Prihodki so ostali skoraj nespremenjeni pri 3,6 milijarde dolarjev. V letu 2012 namerava EA ustvariti 3,7 do 3,9 milijarde dolarjev prometa in ob tem poslovati s pozitivno ničlo ali rahlim dobičkom.

Ob tem povejmo še, da je EA pred dnevi najavil prevzem avstralskega podjetja Firemint, ki je na primer ustvarilo priljubljeni igri Flight Control in Real Racing za iOS. Kupčija bo končana v enem mesecu, podatkov o ceni pa ni.