Samsung bo osvežil Galaxy S

Primož Resman

31. mar 2011 ob 19:44:22

Čeprav bo Samsung v kratkem predstavil dva nova visoko zmogljiva mobilnika iz družine Galaxy, Galaxy S II in Galaxy S II Mini, očitno še niso obupali nad prvim in nadvse uspešnim Galaxy S-om. Na Engadgetu prek hi-tech.mail.ru poročajo, da bo Samsung prvotni Galaxy S nekoliko osvežil in ga kot Galaxy S 2011 edition (izdaja 2011) predstavil v aprilu. V primerjavi s predhodnikom se je spremenilo le malo, a gre po drugi strani za ključne dele aparata.

Nadgrajen bo npr. procesor, ki tokrat ne bo Samsungov lasten Hummingbird, temveč bo uporabljen čip Qualcomm MSM8255T z enim samim na arhitekturi ARM osnovanim jedrom, ki bo teklo pri 1,4 GHz. Nadgrajen bo tudi sprejemnik za mobilna omrežja, ki bo podporo 3,5-generaciji omrežij dvignil na HSPA+ in bo podpiral hitrosti do 14,4 Mbps pri prenosu podatkov z omrežja na telefon. Nekoliko večja bo baterija, namesto 1500 mAh iz prvotnega Galaxy S bo tokrat uporabljena 1650 mAh baterija iz januarja predstavljenega Galaxy S-a z zaslonom LCD, ki je na voljo le v Rusiji. Ključna novost bo še že v tovarni nameščen Android 2.3, ki naj bi bil po drugi strani obstoječim lastnikom prvega Galaxy S-a kot nadgradnja na voljo v kratkem.

Ostale lastnosti so prenesli s starega aparata, torej 8 oz. 16 GB vgrajenega pomnilnika poleg reže za kartico microSD, povezljivost prek GPS, Bluetooth 3.0 in WiFi 802.11n, fotoaparat s 5 milijoni točk in podporo snemanju v 720p pri 30 sličicah na sekundo, VGA kamera na sprednji strani telefona ter SuperAMOLED zaslon s 4 palci diagonale ter ločljivostjo 800 x 480 pik.