Kiberpipa: Nokia in MS, App Engine, kultni sci-fi

Tea Čaj

28. feb 2011 ob 11:43:33

V ponedeljek, 28.2., ob 19h bo Mobile Monday Slovenia posvečen dogajanju World Mobile Congressu, ki je potekal v Barceloni letošnjega februarja na katerem sta strateško sodelovanje najavila Nokia in Microsoft. Andraž Logar bo tako bolj predstavil dogajanje na zadnjem kongresu. Nato bo na vrsti podelitev nagrad zmagovalnim aplikacijam natečaja Nokia App Forum. Predstavnika Nokie za naše področje, Iva Carić in Karl Pletschko bosta predstavila prihodnjo Nokiino strategijo sodelovanja z razvijalci. Na koncu pa vas bo Aleš Rosina popeljal skozi razvoj aplikacij za Microsoft mobilna okolja ter razložil kako načrtovati in razvijati preprosto aplikacijo ter kako z njo zaslužiti.

V sredo, 2.3., ob 19h bo na Spletnih uricah Jure Vrščaj predaval o Googlovi storitvi App Engine, kjer boste izvedeli ali lahko razen jezika Python in Java poganjamo tudi PHP jezik in ali lahko uporabimo stavek JOIN v njej.

V četrtek, 3.3., ob 17:30 te vabimo na srečanje prevajalcev proste programske opreme 2011, ki ga organizira Lugos na katerem bomo spregovorili o pregledu trenutnega dogajanja, spremembe v ekosistemu, spremembih v projektih in načrtih za v prihodnje.

V četrtek, 3.3., ob 20h vam bomo predvajali necenzurirano različico The Brain That Wouldn't Die, kultni sci-fi- horror film, ki je navdihnil uvodno špico Fincherjevega filma Sedem!