Poleti manjša različica iPhona, brezplačen MobileMe?

Matej Huš

15. feb 2011 ob 08:29:51

Vedno glasnejše so govorice, da Apple za poletje pripravlja pomanjšano verzijo iPhona. Prejšnji teden je o tem pisal Bloomberg, včeraj pa se je obsežno razpisal The Wall Street Journal, ki piše tudi o prihajajoči prenovi storitve MobileMe.

Ljudje v Applu, ki so prototip novega iPhona videli, pravijo, da je približno polovico manjši od iPhona 4. Slednji se prodaja po 625 dolarjev, kolikor v povprečju plačajo zanj operaterji, ki ga nato uporabnikom ponudijo po subvencionirani ceni. Novi iPhone naj bi bil le pomanjšan, nikakor pa ne oskubljen. Novi, manjši iPhone naj bi stal okoli 200 dolarjev brez kakršnekoli subvencije, tako da bo z njo povsem konkurenčen cenejšim androidnim napravam, ki povečujejo tržni delež. Apple je odločen, da osvoji tudi ta segment. Podrobnejših informacij še ni.

Druga novost, ki jo bojda pripravlja Apple, je prenova storitve MobileMe. Trenutno ta stane letno 100 dolarjev in omogoča shranjevanje podatkov v oblaku in njihovo sinhronizacijo na različnih Applovih napravah. Apple razmišlja, da bi bil MobileMe po novem brezplačen. Na njega bi naprave shranjevale podatke (slike, videoposnetke, glasbo), tako da bi odpadla potreba po vgradnji velikih količin spomina v naprave.