Okrogla miza o svobodi govora in Wikileaks

Gašper Žejn

19. jan 2011 ob 10:28:54

Danes, v sredo, ob 17. uri bo v Hotelu Lev okrogla miza z naslovom "Wikileaks: Svoboda govora ali grožnja svobodi?" v organizaciji Inštituta dr. Jožeta Pučnika in Inštituta za kulturno diplomacijo iz Berlina.

Tematika je nadvse zanimiva in pohvalno da se je tudi o tem pričelo govoriti, vendar je nabor sodelujočih naravnost porazen: Mark C. Donfried, direktor in ustanovitelj Inštituta za kulturno diplomacijo iz Berlina, Joseph A. Mussomeli, veleposlanik ZDA v Sloveniji in dr. Ernest Petrič, nekdanji diplomat so predstavniki diplomatskega, v luči razkrivanj diplomatskih depeš izrazito negativnega pogleda na Wikileaks, Janez Janša in dr. Žiga Turk, predstavnika SDS in kot desničarja načeloma tudi nasprotnika (vsaj) zadnjih razkritij Wikileaks, zadnji še neomenjeni udeleženec pa je dr. Matej Makarovič, sociolog, raziskovalec in docent na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici.

Ogled okrogle mize bo sicer možen tudi prek spleta, na naslovu http://www.ustream.tv/channel/the-unite....

Moč civilne iniciative se pri takšnih dogodkih pokaže predvsem z udeležbo in postavljanjem korektnih in težkih vprašanj udeležencem.