World of Goo prihaja na iPad

Primož Resman

24. nov 2010 ob 09:45:23

World of Goo, še ena izmed preprostih in priljubljenih, a za razliko od Angry Birds vse prej kot uspešna igra, zahvaljujoč 90-odstotni piratiziranosti, prihaja na platformo iOS. World of Goo je svoje življenje začel na računalniku, tako na sistemih Windows, kot Linux in OS X, ter nato prispel še na Wii. Zdaj razvijalci, 2D Boy, obljubljajo, da bo že v kratkem izšla različica igre, ki jo bo mogoče igrati na iPadu. Igro so celo že dokončali, zdaj pa čakajo le še Applovo potrditev za vključitev v trgovino.

To so objavili na svojem blogu, skupaj z odgovori na nekaj najpogostejših vprašanj. Oboževalci se močno zanimajo za različico za mobilne telefone (predvsem iPhone), ki pa je razvijalci še niso potrdili, saj pravijo, da bo to zahtevalo dobršno mero pozornosti, da bo vse skupaj delovalo gladko. Možno je še, da jih tukaj omejuje nekoliko manjši zaslon. Različica za iPad bo omogočala kar 11 hkratnih dotikov zaslona, torej bo mogoče igrati ne le z enim prstom, temveč kar z obema rokama, ob manjši pomoči prijateljev.

Kot zadnji je bil na blogu odgovor na vprašanje, če bo World of Goo, večkrat nagrajeni igri, sledila različica World of Goo 2, kar, podobno kot različico za mobilne telefone, razvijalci niso zanikali. Povedali so namreč, da bila to logična poteza ter da bi pri razvoju uživali, a se kot kaže za to še niso odločili popolnoma zagotovo.