Sampsa obeša navijanje na klin

Primož Resman

13. okt 2010 ob 12:58:06

Sampsa Kurri je eden izmed bolj znanih finskih navijalcev, ki je zaslovel predvsem v obdobju ATI-jevih Radeonov X1800 in X1900 ter AMD-jevih procesorjev na podnožju s939. Na prvih straneh navijalsko-novičarskih spletnih strani se je ponovno pojavil v lanskem letu, ko je AMD za večanje popularnosti procesorjev Phenom II svoje hišne navijalce, med katere je Samsa spadal, založil s preverjenimi čipi in hektolitri tekočega dušika ter tekočega helija. Rezultat je bila lepa zbirka svetovnih rekordov v 3D Markih ter navitje štirijedrnika prek 7 GHz.

A Sampsa ima dovolj, saj pravi, da navijalski svet ni več to, kar je bil. Pravi, da je preveč vmešavanja velikih proizvajalcev, ki svojim sponzoriranim navijalcem omogočajo dostop do izredno dobrih primerkov strojne opreme, da so mnoga znana imena zalotili pri goljufanju, obenem pa ne vidi več užitka v preganjanju za zadnjimi nihaji na meji delovanja silicijevih čipov. Vse skupaj je postalo preveč stresno in dramatično, svoj prosti čas pa bo od sedaj naprej koristil za igranje golfa. Navijalsko sceno bo sicer spremljal še naprej, čeprav ne bo aktivno udeležen v njej.

Svoje poslovilno pismo na HWBOT, priljubljenem zbirališču dosežkov iz navijalskega sveta, je opremil s krajšim popotovanjem skozi svojo zgodovino navijanja računalnikov.