Microsoft Office za Mac 26. oktobra

Matej Huš

29. sep 2010 ob 00:04:03

Microsoft je potrdil datum izida verzije pisarniške zbirke Office za Mac, ki ga je že prej neuradno napovedal Amazon. Microsoft Office for Mac 2011 bo na voljo od 26. oktobra dalje, pri čemer prednaročila že sprejemajo.

Zadnja verzija jabolčnega Officea je izšla januarja 2008, tako da je že čas za posodobitev. Nova inačica je po videzu podobna Officeu 2010 za Windows, ima preimenovan e-poštni odjemalec Outlook (ki je zamenjal Entourage) in vrnitev podpore za VBA-makre. Manjše novosti so še celozaslonska predogleda v Wordu (za pisanje in za branje) in Dynamic Reorder za sprehajanje med nivoji v predstavitvi ali dokumenti. Posebno pozornost so namenili vitkosti aplikacij, saj naj bi se te zaganjale dosti hitreje kot doslej, ko je bila počasnost pogosto predmet kritik.

Verzija Home and Student vsebuje Word, Excel in PowerPoint, Home and Business ima še Outlook. Priporočene maloprodajne cene so 120 oz. 150 (za tri licence v paketu) dolarjev za prvo verzijo (pri nas okoli 100 evrov) in 200 oz. 280 (za tri licence) dolarjev za drugo verzijo. Popusta za uporabnike, ki nadgrajujejo starejšo verzijo, ne bo. Akademska verzija bo stala 100 dolarjev in bo imela iste programe kakor Home and Business.