Microsoft svoj Windows Live Spaces menja za odprtokodni WordPress.com

jype

27. sep 2010 ob 23:30:37

Windows Live Blog danes piše o sodelovanju z odprtokodnim podjetjem Automattic. Microsoft, ki je znan po tem, da pogosto posluša svoje stranke, je sprejel dejstvo, da ne bo zlahka ujel konkurence, zato je svojim tridesetim milijonom uporabnikov storitve Windows Live Spaces ponudil udoben prehod na odprtokodno platformo WordPress.com, ki po njegovih besedah ponuja boljšo, polnejšo izkušnjo.

Microsoft pravi, da z novo platformo uporabniki pridobijo najboljšo zaščito pred nezaželenci, večje možnosti za prilagoditve in oblikovne spremembe ter zanesljivejše delovanje. Tako bo Microsoftovo programje, namenjeno pisanju spletnih dnevnikov, delovalo direktno z WordPress.com, obstoječe vsebine pa boste lahko avtomagično prenesli bodisi na WordPress.com, bodisi na svoj računalnik, ali pa jih izbrisali. Prva večja razširitev bo povezava med spletiščem WordPress.com in programom Messenger, ki bo omogočala avtomatično obveščanje vseh vaših stikov o objavljenih novostih.

Nova različica Windows Live Essentials 2011, ki izide pozneje jeseni, bo s prenovljenim Windows Live Writer privzeto delovala direktno z WordPress.com.

Bo tudi naslednja različica microsoftovega paradnega konja Microsoft Office že na voljo za delo z naprednejšimi, odprtokodnimi platformami?