Wordpress.com podprl bitcoin

Mandi

17. nov 2012 ob 09:15:53

O digitalni valuti Bitcoin zadnje čase žal pišemo predvsem v negativni noti, npr. o vse preveč pogostih lopovijah na večjih borzah oz. o tem, kako se FBI na oni oz. ECB na tej strani luže počasi začenjata zanimati za regulacijo te nove valute. So pa tudi dobre novice. Wordpress.com je sinoči dodal možnost plačevanja njihovih storitev - plačljivega gostovanja, nakupa tem, podpore - z bitnimi kovanci. Gre za eno prvih splošno znanih storitev s tovrstno podporo.

Wordpressov Andy Skelton v spremljajočem blog postu pojasnjuje, da so predvsem želeli ponuditi svoje storitve tudi blogerjem v tistih državah, kjer "običajne" rešitve za spletno plačilo, zlasti PayPal, iz takih ali drugačnih razlogov niso na voljo. Piše, da je takih vsaj 60 držav, večinoma takih, kjer je zaradi šibkega novinarskega sloja blogosfera izjemno pomemben element za zagotavljanje demokratičnosti oblasti. Posledično je Bitcoin kot "globalna valuta" v tej situaciji tako rekoč idealen.

Tehnično rešitev za njih zagotavlja BitPay.com. Plačilo izvedete sami, s nakazilom ustreznega števila kovančkov v njihovo denarnico, procesiranje pa tipično traja le nekaj sekund, saj trenutno ne čakajo, da omrežje potrdi pristnost transakcije (če bo preveč zlorab, se to morda zna še spremeniti). Uporabniška izkušnja je torej precej dobra.

Zdaj pa še mercator.si, pa je.