HP predstavil komplet tabličnega računalnika in tiskalnika

Matej Huš

21. sep 2010 ob 12:59:49

Hewlett-Packard je predstavil tablični računalnik, ki deluje kot nadzorni vmesnik za njihov novi tiskalnik, s katerim prihaja v kompletu. Uporablja se tudi za brskanje po spletu in tiskanje dokumentov z drugih naprav. Ima 7-palčni zaslon in se povezuje z novo večnamensko napravo HP PhotoSmart eStation all-in-one. S tablico je mogoče premikati dokumente med različnimi multimedijskimi napravami in jih tiskati.

Čeprav ga poganja Android 2.1, je Google prisoten le za vzorec. Prednameščeno iskanje po spletu je Yahoojevo, prav tako ni dosegljiv Android Market, ker ima naprava prevelik zaslon za uporabo aplikacij, ki so tam naprodaj. Tudi Gmail ni dostopen. Je pa Yahoo priložil nekaj minimalističnih aplikacij, ki so ravno dovolj za namensko rabo - med drugim najdemo celo vremensko napoved, borzne informacije in že omenjeno iskanje z njihovim iskalnikom.

Celoten paket bo stal 399 dolarjev, na voljo naj bi bil še pred božičem, ni pa znano, ali bo tablični računalnik moč kupiti brez tiskalnika ali samo v kompletu.