Google kupil Slide

Matej Huš

7. avg 2010 ob 20:20:27

Google je res obupal nad svojim Wavom, a to ne pomeni, da se predajajo na trgu orodij za socialno mreženje. Včeraj so objavili prevzem podjetja Slide, ki ga je ustanovil PayPalov soustanovitelj Max Levchin. Za podjetje so odšteli 182 milijonov dolarjev, stalo pa jih bo še dodatnih 46 milijonov dolarjev z bonusi za obdržanje zaposlenih.

Slide že uporablja več deset milijonov uporabnikov na različnih platformah, sedaj pa ga bodo izkoristili za povezavo z lastnimi izdelki, kot so Gmail, Docs, Blogger, Picasa in YouTube. Natančnih načrtov niso želeli razkriti, so pa verjetno v povezavi s prihajajočim omrežjem Google Me in stomilijonsko investicijo v Zyngo, avtorje FarmVilla.

Zmagovalec je seveda Levchin, ki je vnovič dokazal, da je v svoje ideje vredno vlagati. V Slide je vložil sedem milijonov lastnega denarja in s prodajo prednostnih delnic zaslužil 25 milijonov dolarjev ter 14 milijonov dolarjev s prodajo rednih delnic. Scott Banister je zaslužil pet milijonov. Poleg njiju so dobro zaslužili tudi ostali poslovni angeli, ki so podprli projekt, so izračunali na TechCrunchu.