Android 2.2 v kratkem na HTC-jih

Primož Resman

31. jul 2010 ob 22:16:57

Nedavno nazaj so pri HTC-ju oznanili, da bodo svoje mobilne telefone na kitajskem začeli prodajati pod znamko HTC, saj so prej to počeli pod imenom Dopod. Včeraj smo prejeli novico, da bodo vsi z Androidom opremljeni telefoni, Desire, Wildfire in nov Tianyi, na kitajskem na prodajne police prišli že z naloženim Androidom 2.2, ki bo vizualno obogaten s HTCjevim vmesnikom Sense. Posledično se je začelo špekulirati, da lahko v že nekaj dneh za Desire ter verjetno Legend v drugih delih sveta pričakujemo nadgradnjo s trenutnega Android 2.1 na Android 2.2.

Špekulacije je še potrdil tweet enega izmed HTC-jevih pomembnejših mož, ki je sicer (zmotno) nadgradnjo napovedal že za včeraj. A špekulacij ni več. FroYo na odklenjene Desire v Evropi (sem spadajo mobilni telefoni, kupljeni po subvencionirani ceni pri Mobitelu) prihaja že ta vikend. Naslednji teden bodo osrečeni še ameriški uporabniki Sprintovega HTC Evo 4G, ki bodo deležni podobne posodobitve. Le-ta je precejšna, saj bo Desire z njo, poleg splošnih pohitritev na račun Androida 2.2, dobil možnost snemanja v manjši HD ločljivosti, 720p, medtem ko bo mogoče telefon povezati z iTunes in tako nanj naložiti glasbo.

Lastniki Evo 4G po drugi strani dobijo uradno aplikacijo, ki omogoča uporabo LED bliskavice namesto baterijske svetilke. Lastniki v Evropi prav tako popularnega zmogljivega mobilnika, opremljenega z Androidom, Samsungovega Galaxy S, bodo na zamrznjeni jogurt morali počakati do septembra.