Prihaja Darkspore

Primož Resman

25. jul 2010 ob 14:44:16

EA-jev Spore, najnovejša igra, ki jo je zasnoval Will Wright (odgovoren za franšizi Sim City in The Sims), je bila pred nekaj leti dobrodošla novost v igričarskem svetu, saj je igralcem omogočila ustvariti celotno vesolje tako, kot so si ga zamislili. Skozi evolucijo so lahko ustvarjali in prilagajali svoje žverce, ki so se nato razvile vse do ravni, ki jim je omogočala potovati po vesolju ter zavzeti druge svetove.

EA seveda ne bi bil EA, če ne bi dodobra izkoristil možnosti franšize. Tako niti ni presenečenje, da po Spore prihaja še ena igra, poimenovana Darkspore, ki pa bo nekoliko drugačna. Gre za igro tipa RPG, kjer se igralci postavijo v vlogo različnih likov. V primeru Darkspore bodo ti liki ustvarjeni s pomočjo izredno zmogljivega ustvarjalca bitij, poznanega iz Spore. Za razliko od Spore, kjer je bilo dogajanje po naravi bolj veselo, bo Darkspore bolj temačen, saj se bodo morali igralci s svojimi liki, ki bodo živa orožja z različnimi zmogljivostmi, spopasti s sovražno raso Darkspore.

Igra, ki bo na voljo za običajne osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows in Mace, naj bi izšla februarja 2011. Več informacij bo do izida seveda še sledilo, do takrat pa si lahko ogledate uradno stran.