Real ID-ja na forumih ne bo

Primož Resman

10. jul 2010 ob 01:48:23

Le 3 dni nazaj smo poročali o Blizzardovi nameri, da na svojih forumih uvede uporabo pravih imen svojih uporabnikov. Začeli bi s forumi, namenjenimi Starcraft II in nadaljevali s forumi za World of Warcraft: Cataclysm. S tem so želeli dvigniti nivo debat na forumu in zmanjšati število manj resnih prispevkov gorečih podpornikov ene strani v argumentu - trollanja in flame warov. Rezultat napovedi je bilo seveda precejšne zgražanje.

A ne le to, da bi bi igralce pomirili, je svoje ime razkril eden izmed zaposlenih pri Blizzardu, Micah Whipple (16. prispevek v temi). Ne dolgo zatem so uporabniki na spletu kot demonstracija, kakšne varnostne težave ta Blizzardova poteza predstavlja, našli Micahov Facebook profil, naslov prebivališča, sorodnike, kakšno glasbo posluša, kateri filmi so mu všeč ter praktično vse njegove kontaktne podatke (elektronsko pošto, telefonske številke).

Pri Blizzardu so tako zdaj objavili, da resnična imena oz. Real ID, ki je namenjen predvsem lažjemu povezovanju prijateljev iz resničnega sveta, ne bo zahteva za udeleževanje debat na forumih World of Warcraft: Cataclysm in Starcraft II, vsaj zaenkrat ne. To je povedal Mike Morhaime, soustanovitelj Blizzard Entertainmenta, iz spoštovanja do varstva osebnih podatkov pa so le-te o Micahu Whipplu na WOW Riot tudi odstranili.

Zmaga za uporabnike!