Thunderbird 3.1 je tu

Matjaž Horvat

27. jun 2010 ob 12:37:02

Le nekaj dni po izidu manjše različice Thunderbirda, ki je bila velikega pomena za uporabnike slovenskega jezika, je izšla nova velika različica - Thunderbird 3.1. Mozilla Messaging brezplačni in odprtokodni poštni odjemalec za Windows, Mac OS X in Linux ponuja v 46 jezikih, med katerimi je tudi slovenščina.

Glavne novosti so hitrejše iskanje, preprostejša uporaba v poslovnih okoljih ter boljša izkušnja pri nadgradnjah iz starejših različic Thunderbirda in ostalih poštnih odjemalcev (Outlook, Outlook Express, Windows Mail). Nov je namreč poseben čarovnik, ki uporabnikom pomaga pri uvozu pošte, adresarjev in nastavitev iz programov, ki so jih uporabljali pred Thunderbirdom 3.1.

Na voljo je tudi nova orodna vrstica za hitro filtriranje, iskanje in razvrščanje sporočil ter stikov s pomočjo ključnih besed, zvezdic, priponk itd. Za boljši nadzor in lažje upravljanje priponk, ki smo jih preneseli na računalnik, pa odslej skrbi namenski upravitelj shranjenih datotek, ki spominja na podobno orodje v Firefoxu.

Namestite Thunderbird 3.1.