Novell ima dvajset snubcev

Matej Huš

24. maj 2010 ob 10:55:58

Novell je marca letos zavrnil prevzemno ponudbo podjetja Elliot Associates, ker je bila po njihovem mnenju ponujena cena 5,75 dolarja na delnico oziroma dve milijarde dolarjev za podjetje prenizka. Novell je še vedno naprodaj, zanje pa naj bi se zanimalo kar dvajset podjetij, poroča The Wall Street Journal. Včeraj se je iztekel rok, do katerega je njihovo vodstvo pričakovalo prevzemne ponudbe.

Sedaj bodo vseh dvajset ponudb pregledali in izbrali finaliste, ki se bodo v drugem krogu potegovali za nakup Novella. Matt Asay, nekdaj zaposlen v Novellu, pojasnjuje celotno zgodbo. Kot pravi, je dobil Novell izvrstno priložnost, da prenovi svoj portfelj, odstrani mrtvo meso in laže zadiha. Podjetje še vedno v senci Red Hata, kar mu sploh ne koristi, saj jim je sporočilo Smo enako dobri, a cenejši od Red Hata že zdavnaj prevzel CentOS.

Novellovo vodstvo si sicer želi, da jih prevzame Oracle, IBM ali kdo drug iz te branže, a nemara bi bil zasebni strateški partner celo primernejši. Ta bi se namreč hitreje in hladnokrvno poslovil od nedobičkonosnih delov podjetja. Kdo se bo uvrstil v drugi krog, Novell še ni želel razkriti.