Apple priznal težave iPada z internetom

Matej Huš

8. apr 2010 ob 11:02:19

Takoj po pompoznem izidu iPada so se na spletu pojavili zapisi, da ima nova jabolčna napravica težave z internetno povezljivostjo. Povezave z Wi-Fi ni bilo moč vzpostaviti ali pa se je prekinjala. Apple je včeraj potrdil, da težava obstoji, da se je zavedajo in da iščejo rešitev.

Problem se pojavi, ko je iPad povezan z brezžičnim omrežjem Wi-Fi in se uporabnik nekoliko odmakne od vira signala. Medtem ko iPhone in MacBook kažeta še vedno skoraj polno jakost signala, iPad izgubi povezavo in je ne more ponovno vzpostaviti. Apple priporoča, da se uporabnik približa usmerjevalniku oz. vroči točki (hotspot) in da preveri, ali je usmerjevalnik sploh vključen.

Druga težava, ki prav tako pesti Applovo povezljivost z brezžičnimi omrežji, nastopi po zbuditvi iPada iz stanja pripravljenosti. Takrat se iPad noče vnovič povezati z omrežjem, še zlasti kadar na dvopasovnih (dualband, 2,4 GHz in 5 GHz) usmerjevalnik uporabljajo enako ime omrežja za obe omrežji in različne varnostne nastavitve za vsako. Apple svetuje preimenovanje obeh pasov in uporabo enake enkripcije (WEP, WPA, WPA2) na obeh.