Windows Mobile 6.5 ostaja podprt, Microsoft misli na poslovne uporabnike

Primož Resman

26. mar 2010 ob 06:49:29

Čeprav smo že vedeli, da bosta Windows Phone 7 in Windows Mobile 6.5 (slednji morda v obliki izdaje Windows Phone Starter, vsaj za mobilne telefone) sobivala, pri Microsoftu to ponovno potrjujejo. Mnoge je namreč skrbelo, kaj se bo zgodilo z Windows Mobile oz. kako bodo mnoga podjetja, ki ne uporabljajo zgolj mobilnih telefonov z Windows Mobile, temveč tudi druge naprave, ključne za delovanje celotne družbe, na katerih teče močno modificiran Windows Mobile.

Prav modificiranje je bila glavna prednost starejšega operacijskega sistema, ki je bil brez dvoma sanjsko mesto hekerjev in vseh ostalih, ki ne morejo preživeti dneva, brez da bi brskali po skritih nastavitvah svojih naprav. Z Windows Phone 7 se bo to končalo, saj bo mnogo bolj zaprt. Pri Microsoftu so sicer zatrdili, da ne bodo na suhem pustili poslovnih uporabnikov, ki so se zanašali prav na modificiranje in posebej za Windows Mobile spisane aplikacije, samo zato,da bi naredili običajnim potrošnikom prijazen telefon. Michael Chang je namreč povedal, da so pretekle izkušnje zgolj nadgradili, in starim lastnostim Windows Mobile v Windows Phone 7 zgolj dodali boljšo izkušnjo pri brskanju po spletu, integracijo socialnih omrežij in ostale dobrote.

Michael Chang je povedal še, da v prvi izdajo Windows Phone 7 še ne bomo ugledali podpore Adobovemu Flashu v brskalniku, a je nekako namignil, da bi se to lahko spremenilo v prihodnosti. Microsoft naj bi namreč imel odličen odnos z Adobeom, plod katerega bi bil lahko dobro delujoč Flash.