Prednaročila za Fermi, uradna predstavitev 26. marca?

Primož Resman

23. feb 2010 ob 14:53:43

Včeraj so pri nVidii potrdili, da bodo javnosti tudi uradno predstavili svoje grafične kartice, ki bodo podpirale DirectX 11, 26. marca letos, približno pol leta za AMD-jem. Kljub zamudi so pri nVidii samozavestni, da jo bodo uspeli nadomestiti z višjo zmogljivostjo svoje nove arhitekture, najverjetneje v primerjavi z AMD-jevimi Radeoni serije 5000.

Kartice GeForce GTX 400 bodo predstavljene na festivalu PAX (Penny Arcade eXpo) East v ameriškem Bostonu. Festival je zbirališče igralcev namiznih, splošnih videoiger (npr. Pac-Mana in ostalih arkadnih iger) in računalniških iger ter bo potekal med 26. in 28. marcem v konvencijskem centru John B. Hynes Veterans Memorial Convention Centre.

S predstavitvijo na PAX East nVidia obljublja, da ne bo prišlo do papirnate izdaje, kjer se zgolj pokaže proizvodne primerke in najavi točne specifikacije čipa, temveč bo neposredno po predstavitvi nove kartice mogoče tudi kupiti. Na konvenciji bosta predstavljena GeForce GTX 480 in GTX 470, kjer se vsaj za prvega ve, da bo imel 512 stream procesorjev ter 384-bitno pomnilniško vodilo. Ostale podrobnosti pa že čez dobre 4 tedne.