Macworld 2010 uspel tudi brez Appla

Matej Huš

16. feb 2010 ob 09:23:47

Prejšnji teden se je v San Franciscu začel Macworld 2010. Vsakoletna prireditev, ki navadno pritegne množico obiskovalcev, je letos pred začetkom na trnih pustila prireditelje. Ker je Apple napovedal, da se je ne bo udeležil, so mediji, prireditelji in drugi pričakovali, da bo izplen boren. Zgodilo se je nasprotno in po zaključku sejma lahko rečemo, da je bil velik uspeh.

Organizator IDG World Expo se je potrudil doseči Applovo skupnost in to se jim je dobro posrečilo. Rekordi letos sicer niso padali, saj se je število razstavljavcev zmanjšalo s 500 na 220. Tisti, ki se niso odločili postaviti svoje stojnice, so kljub temu poslali svoje predstavnike, tako da razen Appla ni manjkal nihče od pomembnejših. Družabni dogodki so bili polno obiskani.

Vprašanje je samo, ali lahko IDG zadrži prireditev na tem nivoju. Letos je mnogo ljudi prišlo ravno zaradi tega, ker jih je zanimalo, kako bo vse skupaj izpadlo brez Appla. V Omni Group so slikovito dejali, da ker so zaradi umika Appla doma ostali manj entuziastični uporabniki, se je razmerje med signalom in šumom na prireditvi dejansko izboljšalo. Sedaj se mora IDG potruditi, da tudi v prihodnjih letih pripravi dober dogodek.