Začel se je Macworld brez Appla

Matej Huš

12. feb 2010 ob 00:10:06

Te dni v San Franciscu poteka vsakoletni dogodek Macworld Conference & Expo, ki se bo iztekel v soboto. Konferenca in sejem sta namenjena predstavitvi in diskusiji o izdelkih za platformo Macintosh. Paradoksalno se je Apple letos udeležbe vzdržal, kar je napovedal že lani. Kot pravijo, na tem sejmu dosežejo premajhen del cilje publike, da bi bila udeležba upravičena.

Podpredsednik Macworlda Paul Kent je kljub tem optimističen in pravi, da konferenca predstavlja priložnost za jabolčno skupnost, da vidi, kupi in preizkusi najnovejše izdelke v branži.

Pripravili so program First Looks, kjer bodo na ogled postavljene zadnje inovacije za Mace, iPhone in iPode. V tako imenovanih središčnih predstavitvah (Feature presentations) bodo predavali pomembni ljudje iz industrije. Podelili bodo še nagrade Macworld Best of Show in pa gostili poseben iPad Special Event, kjer bodo iPad secirali z vseh vidikov. Prireditelj IDG World Expo daje suveren občutek, da bo prireditev uspela, a za zdaj čuden priokus ostaja. Macworld brez Appla je pač formula 1 brez Ferrarija.