Danes Apple-ove tiskovne konference, domnevno predstavljen tablični Mac

Urban Škudnik

27. jan 2010 ob 17:12:20

Čez slabi dve uri se bo v Kaliforniji začela najnovejša Apple-ova tiskovna konferenca zahvaljujoč kateri so bile v zadnjem času različne novičkarske strani preplavljene z različnimi govoricami kaj bo Apple predstavil - govorice so krožile predvsem okrog tabličnega Mac-a, ki se lahko uvrsti v kategorijo tistih magičnih Apple-ovih izdelkov, o katerih so govorice krožile že tako dolgo, da jim večina ljudi ni več bila pripravljena verjeti.

Zahvaljujoč pogumu in neumnosti nekaterih izvršnih direktorjev smo sicer že včeraj dobili potrditev, da bo to res tablični Mac, kakšen pa bo je pa popolnoma drugo vprašanje - Apple je namreč o vseh svojih izdelkih zelo skrivnosten in z izjemo govoric in posnetkov nove naprave, katerih izvor je v najboljšem primeru dvomljive narave, se o napravi ve zelo malo. Tako bo na njej verjetno tekla prilagojena različica OS X-a, specifikacije pa so zaenkrat večinoma neznane - govori pa se o 10 inčnem zaslonu.

Ve se tudi, da je Apple bil v zadnjem času vpleten v intenzivne pogovre z različnimi medijskimi velikani (katerim se sedaj lahko zahvali za razkritje), s katerimi se je poskusil dogovoriti za prenos knjig v elektronsko obliko, s čimer bo efektivno v iTunes Store dodal novo kategorijo "knjige". Govorilo se tudi, da je Apple intenzivno sodeloval z New York Times kar pomeni, da bo prej ali slej mogoče na najti poleg knjig tudi časopise.

Ne, govorice niso razkrile niti točnega imena nove naprave, je pa najverjetnejši kandidat iPad.

Tokrat vam bo Slo-Tech prinesel novice z tiskovne konference v živo - jabolčno obarvan del uredništva Slo-Techa bo namreč budno spremljalo dogodek in sproti dopisovalo vse informacije, ko jih Apple predstavi. Vas seveda vabimo, da se pridružite v komentarjih.

Žive posodobitve se nahajajo v prvem komentarju novice.