Ustvarjalci Flight Simulatorja ustanovili svoj studio

Primož Resman

15. okt 2009 ob 07:14:47

Recesija je povzročila masovna odpuščanja v vseh panogah in ne le v računalniški industriji. Med 1400 delavci, ki so izgubili službo pri Microsoftu, so tudi bivši člani Ensemble Studios (Age of Empires, Age of Mythology, Halo Wars) ter ACES Game Studios. Le-ta je bil Microsoftov simulacijski oddelek, kjer je bila izdelana verjetno ena najbolj znanih letalščin, Flight Simulator. Ko so razvijalci izgubili službo, so bili v procesu razvijanja Train Simulator 2.

Člani studia ACES se vračajo s svojim studiem, ki se imenuje Cascade Game Foundry. Gonilni sili za novim studiem sta Rick Selby in Kathie Flood, ki sta povedala, da se zavedata, da so letalske simulacije njihova baza. A vseeno razmišljajo, da bi se podali tudi v druge žanre simulacije, med katerimi so nekateri (morda celo preveč) inovativni. Med žanri bodo seveda vlaki, kjer se ne bi čudili, če bodo enostavno nadaljevali z razvojem Train Simulatorja 2. Letalom in vlakom bi se lahko pridružile tudi simulacije potapljanja, planinarjenja ter celo alpinistično-plezalna simulacija, ki bi se lahko dogajala v Andih.

V studiu že delajo na demo različici svoje prve igre, a niso povedali, za kateri žanr gre. Rick Selby je povedal, da je za dizajnerja delati v lastnem studiu zelo osvobajajoče, saj niso omejeni z žanri, za katere morajo razvijati igre. Povedal je tudi, da bodo zdaj ciljali na nekoliko širši krog igralcev, ne le na najbolj zagrizene realiste.