Starcraft 2 brez LAN večigralstva

Primož Resman

25. avg 2009 ob 23:02:05

Novica, da Starcraft 2, ki ga mnogi že nestrpno pričakujejo, ne bo podpiral večigralstva preko lokalne mreže, odmeva po internetu in je povzročila mnogo razburjanja. Marsikdo je, ko je novico slišal prvič, verjetno dobil pogled začudenja, a Blizzardovemu Robu Pardu, ki je podpredsednik razvijanja iger, podpora LAN večigralstvu ni bistvena.

Gospod Pardo celo meni, da bo delež igralcev, ki bodo funkcijo pogrešali, precej majhen. Za to potezo so se odločili, da bi lahko vsakršno večigralstvo povezali z njihovim omrežjem Battle.net. Če le-ta iz kateregakoli razloga ne bo dosegljiv, večigralstvo enostavno ne bo možno, vsaj ne s človeškimi nasprotniki. Čeprav je mnenja, da funkcija ni bistvena, vseeno pravi, da bodo prave posledice videli šele po izidu igre, ki je trenutno napovedan za leto 2010. Povedal je tudi, da vseeno obstajajo dobri razlogi za podporo večigralstva preko lokalne mreže. Kot primera je izpostavil LAN-partyje in študentsko stanovanje, ki je zavarovano s požarnim zidom in nima možnosti dostopa do Battle.net, vsaj ne z večimi uporabniki hkrati.

Slednje bodo poskušali rešiti s popravki, razmišljajo pa tudi o peer-to-peer igrah za primer študentskih stanovanj, v katerih bodo prirejali Starcraft žurke. Rešitve za turnirje ni omenjal, a bi se lahko rešilo z lokalnim Battle.net strežnikom, ki bi na uradnega pošiljal podatke po igralcem sicer nedostopni internetni povezavi.